Menjual Buku Anak dan Balita Berkualitas

Persalinan Maryam

persalinan maryam

Ibu, kehamilan merupakan salah satu pertanda keberkahan untuk ibu dan suami dari Allah. Hanya saja tidak semua ibu hamil mampu menjalani kehamilan nya dengan kebahagiaan, rileks dan senyuman manisnya. Ada masa dimana rasa cemas, takut dan khawatir muncul mengganggu proses indah dan luar biasa ini.
Dalam kondisi seperti, kami berharap buku PERSALINAN MARYAM ini dapat memberikan semangat dan pencerahan kepada ibu.

Berikut testimoni :
Bagi mereka yang mencari 'solid evidence based' tentang kelahiran alami, buku ini bukanlah yang disarankan.

Walau bagaimanapun, Mugi Rahayu, seorang bidan benar-benar menyarakankan bahawa mengandung dan bersalin adalah satu fitrah yang Allah jadikan buat mana-mana perempuan. Beberapa 'medical term' diulas dengan bahasa yang mudah difahami.

Penulisannya sangat menyentuh jiwa. Beliau berkali-kali mengaitkan kisah Maryam AS, diuji dengan mengandungkan seorang tanpa ayah, dicemuh masyarakat, tetapi mengambil inisiatif untuk beruzlah kerana beliau tahu kata-kata itu tidak membantu pembentukan janinnya.

Ketika kelahiran, Maryam AS makan kurma, menarik pokok kurma, air sungai yang mengalir, dan doa serta kehadiran Jibril dikaitkan dengan posisi yang sesuai ketika bersalin, boleh makan dan minum,water birth dan peranan doula.

Mugi Rahayu mementingkan aspek spiritual perlu dihidupkan sebaik mungkin sewaktu mengandung, melahirkan dan membesarkan anak-anak. Kerana akhirnya anak itu amanah bukan milik mutlak seorang ibu.

Harga: Rp 80.000

Written by Hylan Khazanah on Thursday February 25, 2016
Permalink -

« Saat Berharga Untuk Anak Kita - Bilik-bilik Cinta Muhammad »